liveblog | 18 mei

Autobrand op snelweg • meerdere ongelukken

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 18 mei, 12:21 uur
12:21

Ongeluk A50 eist tweede slachtoffer

De 18-jarige vrouw uit Lent die op 12 mei zwaargewond raakte na een ongeval op de A50 ter hoogte van het Gelderse Herveld, is overleden. Dat meldt de politie. Het slachtoffer werd vorige week zondagochtend met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.
Bij het ongeluk kwam ook een 19-jarige vrouw uit Nijmegen om het leven. Het ging om een eenzijdig ongeval. De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd.
12:15

Duits pinksterbezoek zorgt voor files op A12

Het is zaterdag rond het middaguur erg druk op de A12 vanuit Duitsland richting Arnhem. De ANWB meldde daar ongeveer 10 kilometer file.
Vrijdag waren er ook veel files door de start van een lang pinksterweekend.
10:29

Ongeluk op A12

10:25

Kop-staartbotsing in Harderwijk

Op de Knardijk in Harderwijk zijn vanochtend rond 09.45 uur twee auto's op elkaar gereden. Bij de kop-staartbotsing zijn meerdere kinderen betrokken, meldt een 112-fotograaf. Zij worden in een ambulance gecontroleerd op verwondingen.
De Knardijk is vanwege het ongeluk in de richting van het centrum van Harderwijk deels afgesloten. Het verkeer moet omrijden.
Op de Knardijk reden twee auto's op elkaar.
© Damian Ruitenga / LDGFotografie
10:19

Auto in brand op snelweg

Op de A2 bij Enspijk heeft zaterdagochtend een autobrand gewoed. Dat gebeurde op de rijbaan richting Den Bosch voor knooppunt Deil. Toegesnelde brandweerlieden wisten niet te voorkomen dat de voorzijde van het voertuig volledige wegbrandde.
De auto moet worden weggesleept.
© Persbureau Heitink
10:15

Aanrijding in Zutphen

Op de N314 bij Zutphen zijn zaterdagochtend twee auto's op elkaar gebotst. Dat gebeurde ter hoogte van een tankstation, waarnaar een van de auto's wilde afslaan. Op dat moment werd een tegemoetkomend voertuig op de andere weghelft over het hoofd gezien, meldt een 112-fotograaf ter plekke.
Beide voertuigen hebben forse schade. Een berger zal ze weghalen. Niemand raakte gewond, er was wel veel verkeershinder.
Veel schade bij een aanrijding op de N314 in Zutphen.
© Persbureau Heitink