liveblog | 1 mei

Bouwman toch niet in Giro • ernstige blessure Colyn

In dit liveblog lees je alles over de Gelders sport. Koen Bouwman kan vanwege ziekte toch niet meedoen aan de Giro d'Italia. En De Graafschap-speler Simon Colyn heeft een ernstige blessure opgelopen.
Laatst bijgewerkt: 1 mei, 13:55 uur
13:55

Bouwman toch niet naar Giro

Wielrenner Koen Bouwman uit Ulft doet toch niet mee aan de Giro d'Italia. Hij werd ziek en is niet fit genoeg voor de grote ronde,.
Bouwman zou eigenlijk de vervanger zijn van Barnevelder Wilco Kelderman. Het herstel van diens sleutelbeenbreuk duurt langer dan verwacht.
Tim van Dijke is opgeroepen om de opengevallen plek in te vullen in de Visma-Lease a Bike ploeg.
Koen Bouwman.
© ANP
10:45

Ernstige blessure Simon Colyn

De Graafschap moet het voorlopig doen zonder middenvelder Simon Colyn.
De Canadese Nederlander heeft in het duel tegen MVV Maastricht een ernstige knieblessure opgelopen. Hij moet geopereerd worden.
Zijn herstel gaat naar verwachting negen tot twaalf maanden duren.
Colyn scoorde dit seizoen zeven doelpunten en gaf acht assists.
Simon Colyn wordt behandeld.
© De Graafschap Media
10:00

Jakobsen naar Giro

Wielrenner Fabio Jakobsen uit Heukelum is een van de speerpunten van dsm-firmenich PostNL voor de aankomende Giro d'Italia. Ook Gijs Leemreize uit Ruurlo is geselecteerd voor de Ronde van Italië.
"We hebben ambities voor mooie podiumresultaten in de sprints met Fabio als onze finisher. Onze sprintgroep heeft grote vooruitgang laten zien in de recente Ronde van Turkije, dus dat moet mogelijk zijn", aldus coach Matt Winston.
Sprinter Jakobsen boekte onlangs in de Ronde van Turkije zijn eerste zege bij zijn nieuwe team.
Fabio Jakobsen.
© Anadolu
09:00

Van den Brom: 'Ik ga voor het hoogste'

John van den Brom heeft al kort gereageerd op zijn aanstelling als coach van Vitesse. "Ik ben blij om de club hopelijk te kunnen helpen. Vitesse is mijn club, daarom doe ik dit. Mijn ambitie is altijd om voor het hoogste te gaan. Dat is nu ook al wordt het geen abc'tje om succesvol te zijn. Maar ik zie zeker uitdagingen", aldus de voormalig middenvelder.