liveblog | 4 mei

Bakkerij overvallen • schuur in brand

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 4 mei, 22:28 uur
22:28

Aanrijding op zebrapad in Arnhem

Een voetganger is zaterdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Keulseslag in Arnhem. De voetganger stak een zebrapad over op de kruising met de Lange Wal in de stad en werd daarbij over het hoofd gezien door een automobilist. Met welke snelheid de aanrijding plaatsvond, is niet duidelijk. De voetganger is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
De aanrijding was op de kruising van de Keulse Slag met de Lange Wal in Arnhem.
© Persbureau Heitink
21:47

Brand in schuur

De schuur staat aan de Waterloopweg in Wezep.
© Stefan Verkerk
In een schuur aan de Waterloopweg in Wezep woedde zaterdagavond brand. De schuur zou zo'n 5 bij 3 meter groot zijn, zegt een 112-verslaggever die naar de plek is toegegaan.
Toen de brandweer arriveerde was de brand al uitslaand, maar daarna wisten de hulpdiensten het vuur snel onder controle te krijgen en te doven. Mogelijk is er sprake geweest van brandstichting; de schuur staat al enige tijd leeg op een perceel waar een leegstaande boerderijwoning staat.
18:54

Bakkerij overvallen

Een bakkerij aan de Dorpsstraat in Groesbeek is zaterdagmiddag slachtoffer geworden van twee overvallers. Twee mannen zouden met bivakmutsen op de bakkerij zijn binnengegaan en daar, onder bedreiging van een mes, geld hebben geëist en meegenomen. Daarna vluchtten ze.
Omstanders zouden achter de overvallers zijn aangerend, maar hen niet te pakken hebben gekregen. De toegesnelde politie slaagde daar wel in, zegt een 112-verslaggever die naar de plaats van de overval is gegaan. De politie kan deze lezing nog niet bevestigen.
De overval was in de middag in de Dorpsstraat.
© Persbureau Heitink
16:13

Fietser botst met bestelbus

Bij een aanrijding tussen een fietser en een bestelbus is zaterdag iemand gewond geraakt. Het ging rond 15.15 uur mis op de kruising van de Oenerweg met de Hammerstraat in Epe. De fietser, mogelijk ging het om een wielrenner, kwam door onbekende oorzaak in botsing met het busje en kwam daarna ten val.
Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer behandeld en daarna meegenomen naar het ziekenhuis. De politie doet nog onderzoek naar wat er precies is voorgevallen, zegt een 112-verslaggever die naar de plek van het incident is gegaan.
Op deze kruising in Epe ging het zaterdag mis.
© LDGFotografie
16:07

Bestelbus brandt uit

Een geparkeerde bestelbus aan de Noorder Parallelweg in Ede is zaterdag verwoest door brand.
12:50

Bijna de sloot in

Op de Varsseveldseweg in de buurt van De Heurne ging het zaterdag mis toen een bestuurder een van rechts komende auto over het hoofd zag. Bij de kruising met de Apenhorsterweg kwam het dus tot een botsing.
Een van de betrokken auto's schoof door de aanrijding bijna de sloot in. Eén betrokkene is met nek- en rugklachten afgevoerd naar het ziekenhuis, aldus een fotoverslaggever.
Bij De Heurne reed deze auto bijna de sloot in.
© 112Achterhoek-nieuws