Noord-Veluwe / Rivierengebied

Pinners plunderen rekeningen, politie zoekt hen

De pinner die toesloeg in Tiel.
© politie/Plaats Delict
HARDERWIJK - Opsporingsprogramma Plaats Delict toont deze week twee pinners die rekeningen plunderen. De politie hoopt op tips van het publiek.
Aan de Vuldersbrink in Harderwijk pinde een man met de bankpas van een oudere inwoner van de stad. Dat slachtoffer trapte in een verhaal over fraude van een nep-medewerker van de bank. Die liet de rekeninghouder bij een zogenaamd elektronisch beveiligd computerbestand de pincode inspreken.
De door de politie gezochte pinner haalde bij het slachtoffer de pinpas op, om de fraude verder af te handelen. Maar in plaats van dat te doen sloeg hij toe bij de geldautomaat.
Beelden van de pinner in Harderwijk, de tekst gaat onder de video verder.
Pinners gezocht
In Tiel trok een andere man honderden euro's uit de muur bij een geldautomaat. Dat deed hij niet met zijn eigen bankpas, maar met die van een oudere vrouw. Ook zij geloofde met betrouwbare en behulpzame bankmedewerkers te maken te hebben.
De pinner in Tiel:
Pinners gezocht (2)

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer Tiel 2024069306, zaaknummer Harderwijk: 2024060652.